Latest Posts
Hello everyone !

I know.. Goblin has ended , but i bet most of us still can;t move on yet. No worries. Now you can always have Goblin by yourside ! Hahahaha


How adorable ! These plushies are sooooo cute ! 
Wanna have it in your bedroom ? Pre-order now !
For more info, you may contact me via my online shop's social media :

LINE : sspopshop
Whatsapp : +6017 612 8404
Instagram : @sspopshop
Facebook : @sspopshop
Website : www.sspopshop.com


Price starts from RM 39.90 / USD 9.98 . We ship worldwide !






Annyeong !

Image result for Goblin k drama

GOBLIN. Ddeokkaebi. Guardian.

Dekat sebulan lebih (kowt), rasanya hampir seluruh dunia especially peminat drama Korea bercerita mengenainya (termasuklah korang yang tengah baca entry ni kan.. hahahaha)

Seriesly, drama ni memang drama terbaik abad ini ! Sesape yang tak tengok lagi, dengan besar hatinya Kak Leen nak paksa ajak korang menontonnya dari first episod sampai last.
JANGAN SKIP !

Dari pelakon, latar tempat, masa, dialog, penataan cahaya dan sebagainya.. akak bagi 11 bintang ! To be honest, akak tak minat pown Pak Cik Goblin a.k.a Gong Yoo tu sebelum ni walaupun dia pernah femes ngan drama Coffee Prince & Train To Busan. 

Kepada yang belum tau, Kak Leen sebenanya bukan penggemar drama Korea.. sebab tulah.. 
Tapi, sejak kebelakangan ni banyak sngt drama Korea yang menarik minat. Mungkin dek kerana drama Melayu yang dah kurang daya tarikan 
(bukan semua, sebab still ada banyak drama Melayu yang akak tengok .. Akak ni slalu jugak layan drama petang2.. kihkihkihkih... tp yelah, sume berkaitan anak orang kaya jatuh cinta ngan orang miskin, )

Image result for lee dong wook goblin
Akak sebenarnya lebih tertarik dengan Lee Dong Wook. Boleh kata akak ni #TeamLeeDongWook . Korang pulak cane ? Mesti #TeamGongYoo kan ? 😜

Ah... takyah citer lelebih pasal minat akak ni.. hahahaha.. Nak citer pasal Goblin ni.. Sedih rasa hati ini bila drama bersiri terbaik yang dah pecah rekod viewer ratings tertinggi dah berakhir . 😒😒😒Masih tak boleh move on.. Ecewaahh... macam orang patah hati putus cinta plk kan.. Ekh tapi memang patah hati lah sebab takde drama fantasi yang menarik nak tengok dah. 

Image result for goblin kim shin eun tak
No more silly-funny-romantic-saddistic love of Goblin & his Bride ( Eun Tak )

Related image
Tak dapat nak tengok Deok Hwa "pening"layang kerenah pak cik dua orang dia nieh. 
Image result for Goblin k drama
Goblin & Reaper. Always tak sependapat. Dalam masa silam pun hubungan
mereka tak baik. Tapi, masa kini, mereka adalah sabahat.
* tersentuh hati dengan love-hate friendship yang
dorang tunjukkan *
Image result for Goblin k drama
No more scene gaduh gaduh manja antara Reaper & Goblin. 
Image result for Goblin k drama
Dah takde dah nak tengok scene bromance Goblin & Grim Reaper.
Masih segar diingatan scene dorang balik dari beli daun bawang,
lalu bawah terowong acah-acah penyelamat
Bumi yang berkaliber.. hahahahaha...

Image result for goblin kim shin happy

Image result for Goblin k drama eun tak said goblin his boyfriend
I love their chemistry. Takde dah nak tengok Grim Reaper
terkebil kebil nak bercakap ngan Sunny.
And tak dapat dah nak tengok keyakinan Sunny yang
terlalu tinggi bila bercakap ngan Woo Bin ni.. haha


Image result for Goblin k drama eun tak said goblin his boyfriend
 Suka tengok watak Deok Hwa yang blurr2.. 
Waris hartawan tapi kena belajar dari bawah.. 


Image result for Deok hwa is a god goblin
Tapi, bila DEWA "pinjam" badan dia,
time tu dia nmpak agak kacak ya..
Tetiber terminat group BTOB & top bias adalah SungJae and
lagu favourte I'll Be Your Man  #Ekh #Tetiber


Image result for Goblin Kdrama exo growl dance
Itu belum kira scene pembantu Kim Shin yang menari lagu EXO - Growl.. 
LOL ! He's cute tho ! 


Haishh... Entahlah, banyak benda nak diluahkan tapi tak dapat nk ditaip. Sebab memang tak boleh move on. Satu-satunya bagi akak , drama yang boleh buat akak gelak, senyum , sedih & menangis dalam 1 episode !

Image result for eun tak takes off the sword from goblin
Scene paling sadis dalam drama ni. Goblin turned into ashes & 
semua memori manusia yang pernah ada dengan
dia dipadamkan. They will definitely forget about Goblin. T_T


Image result for eun tak dead last episode
Dah elok Goblin dapat hidup semula, Eun Tak pulak mati accident. 
Aduhai. Series, yang ni pun menangis jugak. 
Sebab memang feel gila bila Goblin menangis.
Mesti dia rasa macam terkilan gila-gila sebab dia tengah on the phone
ngan Eun Tak sebelum Eun Tak accident tu. 😭😭😭😭😭
 Dahlah OST lagu ni SEMUA BEST ! Dari Stay With Me sampailah ke OST yg paling dinantikan semua peminat Goblin, Round and Round . 
Akak dalam proses nak record cover song Beautiful - Crush, kalau korang sudi, boleh lah stay tuned & follow Youtube Channel akak ye.. hehe πŸ˜‰

Dah kata tak leyh move on ni, akak nak tanya .. Adakah korang jugak seperti akak ? 

  • Sekarang musim hujan kan ? I was like... "Ekh, Goblin sedih la ni. Eotteokhae? "
  • Download app yang sama macam Eun Tak guna untuk tiup lilin . Pastu, lepas tiup berharap Goblin muncul.. hahaha
  • Asyik dok tengok Youtube, search for behind the scene
  • Semua lagu OST Goblin dah jadi favourite


Gila betul lah. Drama je boleh buat orang jadi tak tentu arah macam ni..Dah la akak ni jenis penggemar cerita dongeng dan fantasi. I think i should rest for a while. Takleh tengok K-drama untuk beberapa bulan. hahaha (Ceh,,cakap boleh la. Padahal sekarang tengah excited for Missing 9 pulak sebab ada EXO Chanyeol)


Oklah. Tak tau nak taip apa. Otak blur jap. Sebenanya motif nak update entry ni sebab nk promote online shop akak sekali.. Kalau korang sama macam akak, takleh move on dari drama Goblin ni.. Jom singgah shop akak kat IG @sspopshop atau straight to my website www.sspopshop.com
Akak ada beberapa unofficial merchandises of Goblin. So, yang berminat boleh la cuci mata. Kalau berkenan, boleh lah pre order. hehe
Ni akak belanja skit preview brang yang ada.

Korang kalau ada nak share apa2, jangan lupa komen k ! Till we meet in the next entry !

XOXO























Hello everyone ! 

Finally MAMA 2016 has ended last night. Congratulations to all the winners. I wish there is no fanwar happen. I am just tired with all that crap. Sometimes it's annoyying.. T_T

So, here's the list of winner for Korean Category. For full list, click this link 


  • HotelsCombined Song of the Year : Cheer Up by Twice
  • HotelsCombined Artist of the Year : BTS
  • HotelsCombined Album of the Year : EX'ACT by EXO
  • Best New Female Artist : I.O.I
  • Best New Male Artist : NCT 127
  • Best Asian Style : EXO
  • Worldwide Favorite Artist : GOT7
  • Best OST : Don't Worry (Reply 1988) by Lee Juck
  • Best Female Artist : Taeyeon
  • Best Dance Performance Male Group : BTS - Blood Sweat & Tears
  • World Performer : Seventeen
  • Best Vocal Performance Male Solo : Don't Forget by Crush
  • Best Vocal Performance Female Solo : If You by Ailee
  • Best Dance Performance Solo : Press Your Number by Taemin
  • Best Vocal Performance Group : Beside Me by Davichi
  • Best Male Group : EXO
  • Best Female Group : Twice
  • Best Band Performance : You're So Fine by CNBlue
  • Best Music Video : Whistle by Blackpink
  • Best Collaboration : Dream by Suzy & Baekhyun
  • Best Rap Performance : Puzzle by C Jamm & BewhY
  • Best Male Artist : Zico
  • Best Dance Performance Female Group : Rough by GFriend
Annyeong !

Ok semua.. Kalau entry yang sebelum ni Kak Leen banyak sembang pasal K-pop, kali ni akak nak sembang pasal real life pulak lah. Ramai yang tanya Kak Leen ni umur berapa? Study kat U ke ? Kerja apa ? Bla..bla..bla..bla..

Akak dah 24 tahun dah sekarang .. And yes, dalam keadaan ekonomi negara yang tak berapa nak bagus ni.. Masing masing sibuk mencari kerja untuk menyara kehidupan. Sama lah macam akak jugak. Minat K-pop & K-Drama tu minat gila tapi dalam masa yang sama real life akak tak pernah lupa.. hahaha.. Yelah, mak abah dah hantar belajar tinggi-tinggi takkan lah takde hasil langsung yg membanggakan dorang kan ?

Ya, dulu akak ada kerja biasa-biasa.. Jadi cashier kat supermarket, jadi salesgirl..jadi supervisor kat Mr. DIY.. maklumlah, sekarang ni lepasan Universiti pun belum tentu dapat kerja ofis dik ooiii.. eheh.
Kat Mr. DIY tu lah kerja terakhir akak. Lepas tu ? Lepas tu akak full time buat online business.

Actually, akak memang ada satu masalah besar. Akak jenis yang tak suka ikut arahan orang. LOL. Sebab tu lah akak tak berminat nak kerja makan gaji. Mak abah mula-mula bising jugaklah masa akak ambil keputusan untuk stop kerja & full time buat bisnes online ni. Bukan apa, dorang risau akak takde pendapatan tetap.



Tau tak kenapa akak nekad berhenti kerja and buat online bisnes ni ? Sebabnya, gaji akak dulu sekitar RM 1200 . Itupun kalau buat OT dapatlah lebih skit RM 1400. Kerja ikut shift.. 12 jam lah kerja kalau include OT. Pastu kena ikut cakap orang atasan. Nak buat itu tak boleh, nak buat ini tak boleh.
Cuti ? Haa.. yang ni lagi tak best.. Biasalah kalau kerja supermarket gitu mana adanya nak cuti Sabtu Ahad, Ciss.. leceh ! Tak dapat follow family jalan-jalan on weekend. Balik kerja hari-hari penat. Tapi tak jugak kaya. Ada juga rasa macam nak bakor je sijil Diploma in Marketing tu sebab x berguna langsung. Zaman sekrang nak Apply kerja as kerani pun nak pengalaman.. Padahal masa tu kita fresh graduate.. Bg lah chance utk timba ilmu.. Kalau tak, sampai ke sudah takde pengalaman nye pun adui der ~ #Sadis

Bila akak tumpu kat online business ni, masa lebih bebas. Nak buat apa pun mudah. Tak payah dengar arahan orang. Cuma kena layan kerenah customer jelah kan.. kekekeke.. Nak p jalan mana-mana pun senang, tak perlu nak apply cuti bagai. Gaji ? Ni best... dengan senang lenangnya akak dapat RM 1200. Ya, sama macam akak kerja makan gaji kan ? Itu time akak buat bisnes rilek-rilek.. Tapi kalau akak push sales , ada juga dapat income about RM 3K sebulan. Can you imagine that ??? Itu barulah berbaloi kan ?

Sejak dari tu, mak and abah dah yakin dengan bisnes akak and dorang dah x risau. Even sekarang ni, almost everything akak beli sendiri. Alhamdulillah. Sekarang nak fokus untuk save duit untuk beli rumah sendiri. Akak tak harapkan rumah yang besar. Yelah, sales bukan juta-juta lagi,.. hahaha.. Tapi cukuplah sekadar yg sederhana. Yang peting rumah sendiri, bukan sewa.

InsyaAllah, next entry.. kalau akak rajin.. akak share cerita tentang bisnes apa yang akak buat..


XOXO !


Yes ! Finally ! It's official ! SMTOWN uploaded on their Youtube Channel a short "teaser" to infrom us about Exo's first sub-unit ever !

Nahh.. Their looks.. their appearence.. Looks like Retro ~ Look at their hairstyle.. hahaha.. Hair-colour~ traffic Light huh ? Colourful.. 

But, you know what.. i have a little theory about their sub-unit.. 

Sub unit name : C ? Is it Chen Baek Xi ? Or CBX ?

Song : H ? Is it Halloween ? hahaha .. well.. are they trying to disguise as News Anchor on Halloween ? 

Debut date : If it's related to Halloween... The debut date must be on 31st Oct !


Well.. dont take it so serious.. It's just my theory based on their funny Breaking News.. 
What ever it could be.. I will always excited ! I've been waiting for their debut...

EXO Fighting ! Chen Baek Xi Fighting !

Image result for chenbaekxi exo sub unit breaking news

Image result for chenbaekxi exo sub unit breaking news

Salam sejahtera.. Salam 1 Malaysia.. Annyeong !

Sebenarnya Kak Leen ada banyak kerja yang perlu diselesaikan.. Tapi, curi masa kejap untuk taip entry kali ni sebab nak release stress.. hahaha..

Ok.. tajuk kali ni berkenaan pandangan tipikal 90% masyarakat kita terhadap Kpop. Kita semua tahu sekarang ni Kpop memang tengah meletop letop kebabom kat pasaran satu dunia. Even artis barat pun collaborate dengan artis Kpop kowt .. So, muzik Kpop ni bukan stakat muzik "budak-budak" la maknanya kan ? 

TETAPI... kat Malaysia ni tak semua boleh terima kehadiran muzik Kpop ni.. Ada juga yg mencela & merendah-rendahkan para penggemar muzik dari negara Korea Selatan ini. Kalau artis Kpop datang Malaysia buat konsert, mulalah ustaz & ustazah segera di media sosial melemparkan hujah2 bernas mereka.. ecewaahh.. Terima kasih buat mereka yg selalu ambil berat terhadap apa yang berlaku dalam masyarakat.. Kami faham anda ingin mendidik & menegur, cuma kadangkala mereka punya cara selalu menyebabkan teguran itu sebagai punca perbalahan di akhirnya. Adesss.. 


Ok, takpelah.. yang tu kita tolak tepi.. sebab masing2 salah.. masing2 lah fikir ya.. Kat sini akak nak share komen-komen tipikal yang selalu orang kita lemparkan kepada Kpop fans seperti hakak ni.. dan usually akak ada juga menjawab persoalan tu dengan nada bersahaja & tidak melenting pun... LOL

  • Kpop tu ape benda yang best sangat ? Terkinja-kinja menari. Suara ke laut.
    - Dulu.. dulu Kak Leen pun fikir macam tu.. Tapi, bila dah "masuk" ke dunia Kpop tu sendiri.. Laa... dorang dok menari lompat sana sini tu tapi suara live kowt ! Pitching terkucil ? Come on.. Artis kita yang nyanyi lagu balada... diri tegak ala2 Negaraku pun kadangkala terkucil juga ( tak semua ya.. artis Malaysia masih ada yang berbakat besar mcm Shila Amzah.. Faizal Tahir dan of course Dato CT ! )
     Jadi, acceptable lah kan klu lagu Kpop yg fast tempo gitu .. dorang nyanyi ada terkucil skit... Tapi, cuba dengar & tengok performance dorang yg live.. Kebanyakkannya perfect. Sampaikan kita ingat dorang lipsync ! Kadang-kadang je yang dorang terkucil tu .. Kena faham, dorang bukan macam kat Malaysia.. Jadual dorang penuh.. Sehari kita ada 24 jam... Tapi hidup dorng mcm satu hari 48 jam !

Mamat 3 orang ni antara vokalis yang suara dorang sama je macam dalam studio recording even nyanyi live
(Dari kiri : Baekhyun, Chen & D.O dari group EXO)

  • Artis Kpop ni muka harap pembedahan plastik ! 

    Kadang-kadang tertanya jugak, memang orang kita ni fikir kami peminat Kpop ni suka tengok muka semata-mata ke cane ? Tipu kalau cakap tak tertarik dengan rupa paras mereka, tapi bakat & muzik dorang yang kami lebih support sebenarnya. Lagipun, bukan semua lah yang buat pembedahan plastik. Korang ni main tuduh je.. Buat fitnah merata.. Dosa tau ! Ada ramai je yang handsome / cantik semula jadi.. Lagi satu.. kat Korea tu bukan terkenal dengan pusat pembedahan plastik je okay ~ Dorang yang terkenal dengan alat solek serta barangan penjagaan kulit.. Haaa... apa nak heran kalau muka dorang flawless ?? Apa nak heran kalau dengan "kuasa mekap" dorang boleh buat muka nampak cantik gilos ! right ?
  • Kpop ni bawak banyak pengaruh negatif !

    Mereka ni memang suka menuduh la ~ Aishh.. Negatif tang mana  Cuba habaq mai.. Kpop ni sejenis genre muzik.. Macam lagu2 pop dari negara Barat lah jugak.. Sebenarnya bergantung pada diri sendiri jugak.. Kalau dengar lagu Melayu pun, sekarang banyak lirik kisah cinta je 24 jam.. Sanggup mati sebab cinta ditolak la.. itu la.. ini la.. Jadi.. kenapa salahkan Kpop semata-mata ? Alahai.. masing masing ada akal boleh fikir..
Jadi, tiga komen di atas memang paling femes akak dengar.. Korang pulak macam mana ? Ada soalan yang lebih menyakitkan hati tak ? kihkihkihkih... Tapi akak nak bagitau awal-awal ya.. Akak tulis macam ni bukan atas dasar akak ni peminat Kpop.. ekh hello ! Akak ni anti-Kpop kowt suatu ketika dulu.. hahaha.. series ! Tapi, sebab akak jenis curious & always mengkaji.. Jadi akak dapatlah jawapan tersendiri  dan ternyata takde sebab pun kenapa nak kena benci Kpop bermati-matian. eheh.. 

Jika anda pencinta muzik.. Hargailah muzik. Kalau bukan pencinta muzik.. Hormatilah minat orang lain. Itu paling penting. Korang nak minat lagu Hindustan.. Lagu Rock Kapak.. Lagu Blues.. Lagu Jiwang Karat.. Lagu Dangdut.. takde siapa yang pertikai.. Jadi, tak adillah kalau kita pertikaikan minat orang yang minat Kpop ni. Kan ?

Okaylah.. Kak Leen nak sambung buat kerja packing barangbarang yang customer order.. Isnin ni nak post. Kalau korang nak tengok barang apa yang akak jual .. Bolehlah follow IG @sspopshop



So.. jumpa in the next entry ! Bye !




Annyeong !

Haaa.. sebelum Kak Leen nak mulakan cerita dengan tajuk post kali ni.. Kak Leen nak tanya satu soalan.. 

Siapa yang menangis masa tengok scene Seon Deok dengan Putera Wang Eun mati tu ? Angkat kaki !  Baik mengaku cepat ! kihkihkihkih


Sedih kan ? Tapi akak jiwa kental.. Perasaan sebak tu ada tapi air mata tak menitis la.. hahaha..
 Mau tak sebak..sedih.. Kak Leen tengok drama ni pun disebabkan Baekhyun kot.. Tetiber dia mati pulak.. Apa kejadahkah semua ini ???  Aishh.. 


Cinta Seon Deok dengan Putera Wang Eun ni barulah orang kata Endless Love. Yelah, Seon Deok memang cintakan Eun sejak kecik lagi. Pastu dapat kawen dengan Eun walaupun Eun tu acah2 mcm Hae Soo tu yang first love dia.. cehh budak nieh.. Yang ada depan mata jual mahal pulak kan. 
Tapi, at the end, Eun sedar yang dia pun cintakan isterinya. Tapi.. scriptwriter & pengarah drama ni bagi dorang mati pulak.. Ohhoohoy ! Dorang baru nak rasa bahagia kowt !



Tapi.. Baekhyun ni memang nak kena tarik telinga betul la.. Dalam kesedihan kita tengok penamat hikayat ceritera cinta agung Eun & Deok .. Rupanya dia sedap je tidur time tu ! Ciss... bertuah punya budak ! Bias sapa la ni ~


Patutlah masa kak Leen tengok scene Hae Soo & Putera Jung "meratap" pemergian dorang tu, muka Z.Hera tu nampak la juga muka "acah-acah" mati as pelakon.. Tapi akak dok tenung je muka si Baekhyun kat riba Putera Jung tu.. tenang je.. betul2 "suci & innocent" .. hahaha


Series, memang masa tengok part tu Kak Leen cakap dengan mak
" Baekhyun ni berlakon mati atau dia betul-betul tidur ? Tenang je dia.. "


Siang tadi skrol SNS, terbuktilah tekaan Kak Leen tepat ~ Z.Hera sendiri yang kata Baekhyun memang tidur time scene tu semasa ditemu bual.. ahahahaha.. What the ?? Baekhyun-ahh.. you really can sleep very well in any situation huh ? XD


Berikut adalah petikan artikel yang akak ambik dari allkpop

"The director told me that I'm good at dying still. I received many compliments because I didn't even have a single eye movement. It was really hard, though. I had to take all my energy out and couldn't have any shaking in my eyelids." On the other hand, Z.HERA said, "Baekhyun oppa was just sleeping. He had another schedule the day before the scene, so he just slept and I work my best acting to be dead."



LOL ! Baekhyun is really a funny guy !
Btw, Z.Hera ni comel kan ? Cute je dia berlakon jadi isteri Baekhyun dalam drama ni. Hope dorang berdua boleh bergandingan lagi dalam mana-mana drama atau movie.


So, apa pendapat korang pasal drama ni ? Best ke tak ? bagi Kak Leen.. Akak bagi 10/10 !
Tak sabar nak tunggu Episod 17.. Wang So jadi raja.. Hae Soo jadi permaisuri ! Yeay !






Freal luv
Freal luv
Freal luv
Freal luv

Know no limits, to feel the truth
When the world stops spinnin,
I’ll know it’s you
Searching all night, like a spotlight
For the one to show
Could it be you, could it be me
Only way to know
I’m all yours,
when you really want to take me there
Don’t let me go no where,
I’d give it all up for you, I swear
Only Freal luv
That love that keeps me shaking
So real there’s no mistaking
I’d give it all up to you, I swear
Only Freal luv
Lovin that real luv,
something you feel luv
Turning me back to the old me
Ride for my realla, I die for my realla
I give you respect like the OGs
Lockin me down like the police
We ain’t never be lonely
Protectin’ my love like a goalie,
You’ll be the only one
next to me right with the homies
We got that empire mind,
combine n’ steadily rise (That be freal)
Moment of truth of has arrived,
trust that forever you ride (That be freal)
You be the bank on my side,
you supervise, Lets make a deal,
Let’s get it sealed let’s make a trill,
Let’s rule the world, together freal
Freal luv
Freal luv
Freal luv
Freal luv
Chorus:
I’m all yours,
when you really want to take me there
Don’t let me go no where,
I’d give it all up for you, I swear
Only Freal luv (2x)
That love that keeps me shaking
So real there’s no mistaking
I’d give it all up to you, I swear
Only Freal luv
Love is a high, we feelin’ alive,
you Lovin’ the size, 이 흐름을 타 (i heureumeul ta)
I give you more, you feelin’ the flow,
you never let none
of them bring down the vibe
Hustle to win, we be livin’ in sin,
makin’ us two of a kind
μƒˆλ‘œμš΄ κΈΈ, (saeroun gil,)
babe we got temples to build,
ain’t no haters can step to our grind
We got that empire mind,
ν•¨κ»˜ 천천히 올라 (hamkke cheoncheonhi olla), (That be freal)
진싀이 λ‹ΏλŠ” μˆœκ°„, (jinsiri dahneun sungan,)
느껴봐 λˆˆμ„ 감아 (neukkyeobwa nuneul gama), (That be freal)
You be the bank on my side,
nothing but dimes
Let’s make a deal,
μ„œμ„œνžˆ ν•„, 꿈과 ν˜„μ‹€ (seoseohi pil, kkumgwa hyeonsil)
λ‚΄ 손을 작으면 (nae soneul jabeumyeon), together freal
Freal luv
Freal luv
Freal luv
Freal luv




Hello ! Anyyeong !
Yes.. It's Leen here .. Owh man.. it's been a long time i never write on this blog...
But today i will ! Because i am super excited to review & talk about this new song.. Yehet !

" What's so special about this English song that makes you feel like this ? I thought you're not really interested with western pop ~ "




Hohohoho.. It's not an ordinary english song my dear.. One of my top bias was featured in this masterpiece ! Yeah.. Park Chan Yeol a.k.a PCY was featured to be a rapper in this song.

I am so happy when i know about this collaboration last month (if im not mistaken) .
A collaboration of great artist ..
Far East Movement X Marshmello feat Tinashe & Exo Chanyeol..

The whole song is DOPE. I can't denied that.. at the first place, i watched & listened to Freal Luv because of Chanyeol. But seriously, the first second of this song changed everything ! It's not because of Chanyeol only.. Im loving the song because i love it !

Tinashe's voice was really "something".. It suits the music very well.. And when it comes to Chanyeol's rap part.. Wahhh.. i can't take my eyes away from him.. He looks cool in that MV..

The funniest part is.. i was confused for a while.. wondering that he was actually rap full in English or he litterally rap in Korean which sounds like English or vice versa ? LOL
But, yeah.. i can say that 80% of his part was in English
(which sounds like Korean for me.. kekekekeke)

Love is a high, we feelin’ alive,
you Lovin’ the size, 이 흐름을 타 (i heureumeul ta)
I give you more, you feelin’ the flow,
you never let none
of them bring down the vibe
Hustle to win, we be livin’ in sin,
makin’ us two of a kind
μƒˆλ‘œμš΄ κΈΈ, (saeroun gil,)
babe we got temples to build,
ain’t no haters can step to our grind
We got that empire mind,
ν•¨κ»˜ 천천히 올라 (hamkke cheoncheonhi olla), (That be freal)
진싀이 λ‹ΏλŠ” μˆœκ°„, (jinsiri dahneun sungan,)
느껴봐 λˆˆμ„ 감아 (neukkyeobwa nuneul gama), (That be freal)
You be the bank on my side,
nothing but dimes
Let’s make a deal,
μ„œμ„œνžˆ ν•„, 꿈과 ν˜„μ‹€ (seoseohi pil, kkumgwa hyeonsil)
λ‚΄ 손을 작으면 (nae soneul jabeumyeon), together freal


Nahhh.. i feel like our Chanyeol really did so well.. I still remember when people called him as idol-rapper.. People said he can't rap.. He's the worst rapper.. But now.. he prove it that he can rap very well & even got featured in Far East Movement single ! Chanyeol Fighting !

 So, what are you waiting for ? Lets checkout their full MV now ! And tell me what you feel about it ..
Till we meet again in the next post ..

-XOXO-


It will be available on Itunes this upcoming 14th Oct
CLICK HERE

>> Freal Luv Lyrics <<
Annyeong everyone !

So, finally.. SM Entertainment has released EXO - Lotto Music Video this morning. Yehet !
This is so damn cool.. I know some of you doesn't like that auto-tune things. But come on.. It's not that bad cuz we all know Exo's voice is always great. I guess they only wanna that song sounds "something". 




By the way, in this entry, im just gonna share the most wanted item right now. Well you know.. everything said & used by EXO is definitely gonna be HOT STUFFS of the year ! hahaha.. 

" Lipstick, Chateau, The color of wine " 


Yeah.. i bet everyone wonder where you guys can get that Chateau liptsick right ? And from what i heard, this lipsticks itself is a hot make up stuffs in 2016.
So here it is.. i'll give you guys a sneak peek of this hot lipstick. 

p/s : The active ingredient is Sepivinol (Wine extracts) ... so, i don't think it is suitable for Mulims EXO-L (correct me if im wrong)


05d71597b428c4baa2d6f97ba9fa2993_1456886

Photo Credit  : 11streetMY & StyleKorean

So where can you get this wine lipstick ? I'll give the links below. The price is around USD12 (apprx RM 55)


>> Gmarket <<
>> Style Korean <<
>> 11Streer MY <<



So, that's all for today.. Till we meet in the next entry !