MY BEAUTIFUL MALAYSIA DAY 2013

ASSALMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA (^_^)

Tengah hari yang berbahagia ni Leen nak share sikit tentang aktiviti yang sedang hangat diperkatakan iaitu MY BEAUTIFUL MALAYSIA DAY 2013.... Hoyeah!! Bila ? Ianya akan dilancarkan pada 3 Februari 2013 bersamaan dengan hari Ahad di hampir 100 lokasi di seluruh Malaysia secara serentak! Wah,... macam best kan? Hehe..

Apa itu My Beautiful Malaysia Day? Sebenarnya, ia adalah salah satu mekanisma di mana nak menggalakkan belia-belia di Malaysia ni untuk terlibat sebagai sukarelawan.. Bg Leen, ianya satu usaha yg baik ! That's why Leen semangat nak join ! Untuk pengetahuan korang, Leen & kawan2 dah bagi nama untuk join benda ni esok ! Yeszza!! Kitorang pergi under ipta kitoranglah, UniSZA.

Apa yang leen dapat tahu, bg belia yang berada di Terengganu.. kitorang akan wat aktiviti tu di sekitar Pantai batu Burok / Kuala Ibai .. Aktiviti apa? Leen tak sure sangat. Cuma apa yang pasti, kira program nie macam bergotong royong beramai-ramai le... Tengok nama program pun dah MY BEAUTIFUL MALAYSIA DAY kan~ Beautiful tu kan maknanya cantik.. Makna kata nak bg cantik kawasan kita la kan? Hehehe

Kawan-kawan, apa lagi??? Bila lagi kita nak berbakti kepada negara? Sementara masih muda ni, apa salahnya kan? (cewah~ ayat tak boleh bla) haha! InsyaAllah esok kalau ada masa Leen update pasal pengalaman join im4u nie.. (^__^)

Korang-korang yg ada Twitter tu blh la #BeautifulMY utk support aktiviti nie... kat FB pun ade, just search MY BEAUTIFUL MALAYSIA DAY 2013 and like their page!!!


for more info, blh tanya pakcik google. Bagi belia di Terengganu, boleh klik link nieh.. Selamat berjumpa lagi di next entry! Salam ~


http://suk.terengganu.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=342:malaysia-beautiful&catid=53:pengumuman&Itemid=182









posted from Bloggeroid

Popular Posts