Aku dan De-Mahameru





Tiga tahun. Ya, sudah tiga tahun berlalu. Aku kini sudah pun tamat belajar di Unisza ni. Selama itulah aku bersama dengan ahli-ahli De-Mahameru yang sudah aku anggap seperti keluarga. Jujur, aku rasa tempoh pengajian selama 3 tahun adalah sangat lama. Tapi, bila kini sudah tiga tahun.... Sedih. Aku terpaksa berpisah dengan mereka yang selama ini membuatkan aku gembira.

Sebenarnya, kawan2 yang betul2 mula baik dan rapat dengan aku ialah ahli2 Mahameru. Aku masih ingat, ketika pertama kali aku mengenali mereka. Ketika itu aku berada di Semester pertama. Mereka semua adalah senior2. Jadi, wajarlah aku menganggap mereka seperti abang dan kakak.

Kak Jilah, Abg Weng., Abg Ayeng, Abg Sharman, Abg Faid, Abg Topex, Abg Sake, Abg Bob n Abg yeop adalah antara nama-nama yang baik dgn aku. Walaupun diorang ni "gila2" perangainya, but aku sayangkan mereka. Sebab? Sebab diorang ni care about each other sbnarnya. Itu yang aku nampak dalam diri setiap seorang dari mereka. Gaduh2 tu biasa la kan. Lepas tu baik balik. Macam adik beradik jugak.



Nie la Abg Weng.. satu-satunya
orang yg tepat dlm meneka
 apa yg ada dlm otak aku. haha

Masa awal-awal join band ni, aku paling rapat dengan kak jilah & abg weng (diorang ni je ahli mahameru yg officially sbg kakak n abg angkat aku). Diorang berdua lbh banyak tahu pasal diri aku berbanding mereka yg lain. Tambah2 lagi abg weng. Aku  tak payah cakap pape pun dia dah tahu ape dalam otak adik dia yg sorang ni.. hahaha. If tak kenal betul2, orang akan cakap yg abg weng ni sombong n senyap orangnya. Cuba korang rapat dengan di, aishhh.. mengarut tu adalah hobi dia. Kak jilah? Dia lg la, perangai dia comel sangat. Suka menyakwt abg ayeng. Pura2 merajuk. Kelakar. hihihi..Kalau sebut pasal abg Ayeng plk, dia ni muka mcm korea pown ade. Slalu suruh aku tengok-tengokkan kak jilah. Sayang sungguh dia ngan kakak aku yg sorang tu. Rasa mcm terbalik plk.. Adik kena jaga kakak? Hihi..



Cute kan dorang?
kak Jilah & Abg ayeng.. 
Gembira2 aku ada jugak sedihnya. Bila dorang sume graduate, aku dah rasa keseorangan. Kak jilah further study kat UPM.. Abg Weng kat Unikl, Abg Ayeng kat Utem. Nasib baiklah Abg man n abg bob stil sambung study kat Unisza ni. So. kesedihan aku berkurang.





Dah gaya mcm Menteri
 plk abg man nie
Sejak2 abg weng n kak jilah takde, aku rasa abg man ni paling rapat ngan aku sampai skarang. Korang tengok je dia suka main2  macam gitu. Tapi bagi aku dia tersangatlah baik n prihatin orangnya. He's a good brother. Seriously. Gelagat abg man ni selalunya buat aku susah nak marah even kekadang tu geram gak dgn perangai dia yg suka main2 tu.






Abg Bob yg always
cool.. haha
Abg bob plk aku rasa dia ni sempoi je. Apa yg bagusnya pasal abg bob ni, dia tukang meredakan keadaan. Blh kata dia ni cool la. Takde gaduh2. Sume benda blh bincang katanya. haha..









This Abg Faid yo~ haha
 Kalau abg faid, aku tak tau nk describe perangai dia cane. Tapi, aku rasa sume abg2 aku ni baik. Samalah mcm abg sake, dia ni wwlaupun begitu gayanya.. Dia seorang yg baik. Sampai kak sha pun puji prangai dia. Kau ade? haha. Dia ni banyak berfalsafah sampaikan kekadang aku tak paham ideologi2 dia. eheh.




Abg Feqz yg slalu mnjadi
 cikgu vokal saya.. haha
Kemudian, abg Feqz join band kitorg. Asalnya abg feqz ni budak nasyid. Satu benda je aku blh ckp pasal abg feqz, dia buat aku teringat abg weng. Betul. Tak tipu. Perangai diorang berdua ni hampir sama. Aku tak dapat la nak terangkan sama yg mcm mana. Tapi yang pastinya aku dapt rasa persamaan tu. Abg feqz ni banyak gak ajar aku teknik2 nak lontarkan suara. Maklumlah aku ni mmg jenis tak yakin dgn suara sendiri.







Last but not least, si Ean. Dia ni baru lagi join. Awal2 dia join band ni, jujur aku cakap aku tak berapa nk berkenan sangat dengan perangai dia. Bukan sebab dia jahat ke ape. Cuma dia ni POYO . hahaha. Tapi lama2 aku rasa dia ni ok je. Takdehal pun sebenarnya. Dah mmg gaya dia gitu. Layankan jelah si "Justin Bieber" Unisza nie.

Them~ Yang pakai spek tu la yg namanya Ean 
So, kesimpulannya .. walau apa pun terjadi, biar sepelik mana pun perangai diorang ni. Aku tetap anggap mereka sbg family. Lagipun diorang banyak support aku. Tak pernah berkira. They are realy true friend. That's why i love them all. Aku harap kenangan-kenangan yg pernah kitorg lalui bersama takkan hilang ditelan masa. Aku nak hubungan persahabatan dan kekeluargaan ni akan kekal sampai bila2.



Juara Versus UMT 2013 ( Battle of The band )
#PasukanRomantis
* Abg Sake gitaris yg hujung skali dlm gambar nie (dr kiri) *




Kenangan Festkum 2010 at UniMap



Mellowdy_Us
Battle of The Band UMT 2012



Popular Posts