Kenangan Terakhir bersama Muzeeka



 Sebulan sudah berlalu. Battle of The Band Rentak Bitara MAKUM 2013 di UPSI telah pun melabuhkan tirainya pada 18 Mei dengan UITM sbg Juara.

Bukan rezeki Muzeeka untuk mendapat tempat dalam pertandingan tersebut tahun ini. Tidak mengapa. Menang atau kalah bukan perkara penting bagi Leen sebenarnya.. Ya, memang Leen mengaku ada sedikit rasa kecewa atas kekalahan yang kami terima..Tapi, kekalahan itu belum cukup untuk membuatkan Leen untuk menitiskan air mata.

Malam itu, sebaik sahaja majlis penyampaian hadiah Rentak Bitara tamat, tanpa Leen sedar.. Air mata mengalir perlahan ( nasib baik la dlm dewan tu gelap..jadi org xperasan sngt kowt ).. Utk elakkan Leen nie menangis melampau.. Leen trus peluk kak sha. Ingatkan boleh la berhenti nangis.. makin berlinang air mata adalah.. Huhuhu.. MAna taknya, sebulan kak Unisza tu Leen bnyk spent time ngan kak sha kat PSW. Seriesly, Kak Sha baik snagat ngan kitorang semua.. Leen anggap dia macam kakak Leen sendiri.. Kalau nak tahu, kak sha ni sayang sangat ngan kitorang.. Sbb tu kitorang pown sayang dia.. hehe.. 

Pastu nampak abg Man, aduhai lagi la sedih.. Series perasaan sedih tu berganda-ganda. He is my brother! Mane tak sedih. Dia antara mahameruans yg rapat ngan Leen lepas abg weng n kak jilah graduated from unisza. Ingatkan Leen je rasa gitu.. rupanya abg Man pown sedih gak time Leen nak balik malam tu.. Cumanya lelaki kan.. mmg x nmpak sngt even tgh sedih tu.. haha

Tengok gelagat dorang yang hapening gila2 tu buat Leen rasa "Ruginya aku xdapat bergurau ngan dorg lg pas ni"...  Terharu jugak malam tu dorg layan leen baik sngt.. Everybody try very hard utk tinggalkan Leen dengan memori terindah... And yes... they did it.. Mmg Leen rasa malam tu adalah malam terakhir yg terindah bersama diorang. Tambah lg, kenangan tu bkn dr Mahameru sahaja. tapi drpd Muzeeka ( De-Mahameru + Lexis Maxim )...

Kiranya malam tu Leen menangis sedih+terharu+gembira .. Dengan dorg letupkan mercun yg patotnya letup time kitorg perform.. haha.. klakar jugak diorang nie. Dengan Abg Sake yg bg nasihat lg.. Pastu dorang ni ramai2 soh Leen pegang rambut abg Sake. haha.. Leen pown tahu apa motif dorang. Before tu abg bob ambik gambar kitorg sume. Paling tak leyh bla bila wat scene perpisahan tu kat dpan dewan upsi. haha.. sengal betol abg2 Leen nie.

Overall mlm tu mmg best.. kengan terakhir plg indah. Cuma yg plg cool mlm tu abg feq la.. Leen punyalah nangis teruk.. dia dgn selamba je ckp "ala.. belum konvo lg kan.. nnti jumpa lg" ... aduhai.. abg aq yg sorg ni mcm xde perasan plk kn. Si pian lg r, "Leen xblh dah nyanyi ngan mahameru pasni" hahaha.. Lexis maxim pun try to cheer me up. Abg alif, kak tania, kak joyce, n andryeno pun dr xrapat.. tetiber jd rapat ngan Leen.

So, skarang Leen dah ada kat umah. Time untuk fokus mncari kerja plk. Cuma, xdpt dinafikan smpai detik ni ( even tgh menaip ni) .. fikiran melayang mengenangkan dorg sume. Kena bersabar menanti detik tibanya hari konvo sbb time tu blh jumpa dorang sekali lagi... :D

Leen akan selalu rindukan korang sbb bg Leen korang adalah abg2 n kakak2 Leen yg terbaik.. Leen nak korang tahu, sejauh mana pun Leen berada sekarang ni, Leen sebenarnya sentiasa ingatkan korang.. Korang sentiasa dalam hati leen... Love u all~~ 


* "tak tak tu du dum!" .. hahaha. yg nie Leen xkan lupa.. sbb mlm tu dorg menyakat abg Sake gitu..


-K.A.M.I adalah Muzeeka-

Kesengalan... time nie baru lepas siap2 pakai costume

with kak sha yg cantik
satu lagi gambar kenangan with kak sha yg kurus dan tinggi ~ hehe (T-shirt Muzeeka tu yg penting.. nmpak? )

Tiada lg istilah Lexis maxim n Mahameru time nie..
we are Muzeeka
yg nie la abg Man, xtau la apehal dia posing gini.. 


jejaka jejaka Muzeeka
- Abg bob, ean n abg sake "tak tak tu du dum!" -

yg sebelah kak sha tu En. Din, Cikgu kitorg..
(Yg wat mata juling tu my brother.. Feqz)




Popular Posts