REVIEW TELEMOVIE : SENARIO MISTERI MALAM RAYA

Konnichiwa...

Wah..wah..wah..
bahang Aidilfitri semakin terasa!! Tambah lagi telemovie untuk raya dah mula ditayangkan di TV3 ~

Ok, Leen nak buat sedikit review pasal first telemovie yang dah ditayangkan kat TV3 nie.. ( Habis je cerita terus update ) hehe..

Tau kenapa Leen excited tetiber nak cerita semula pasal cerita nie? Sebab cerita nie boleh dikatakan SAMA macam citer DETECTIVE CONAN !!! YES!! CONAN YANG COMEL BERKACA MATA TU~ hihi

Siapa yang minat Detective Conan, sure akan perasan yang telemovie SENARIO : MISTERI MALAM RAYA nie sama dengan salah satu episod dalam siri anime Detective Conan. Yup! Definitely same.. cuma ada la ubah sikit-sikit... Filem Malaysia pun ada idea & kreativiti jugak kan~

Mula- mula start pun dh boleh agak.. Sebab apa, sama macam dalam Conan, first, kawan lama jemput kawan2 nya ke rumah agam dia.. Then, tiba2 satu kejadian pembunuhan berlaku... masing-masing tuduh yang tuan rumah tu yang bunuh .. Why? Sebabnya tuan rumah tu (kawan dorang jugak ) merupakan seorang yg sangat jahat dulu.. cuma sekarang dah berubah..

Dalam dok tuduh-tuduh dia.. akhirnya si Tuan Rumah juga mati ditikam~ OMG! Sape pula yang membunuh??? Nak telefon polis, handphone masing-masing takde line.. Sebab rumah agam tu atas bukit. Nak guna telefon rumah pun, line dah di potong oleh penjenayah.. Nak keluar ke balai polis pula, laluan tersekat pulak sebb pokok tumbang!

Last-last semua orang mati dibunuh ! So, siapa pembunuh nya? Pembunuhnya adalah ISTERI kepada TUAN RUMAH !! OMG ! Apa punya bini la sanggup bunuh suami sendiri????


Kan? nampak tak? Sama kan macam salah satu episod Detective Conan ?? nampak ??
Lagi satu ... rumah agam dalam citer nie pun lebih kurang sama mcm dalam Detective Conan.. WOW!! Hebat !!


Inilah first time rasenye SENARIO buat cerita yang series & unsur lawaknya tu takde.. Lain dari filem-filem yang lain... So, korang yang tak tengok tadi... rugi.... Maybe korang boleh search kat youtube kowt kalau ade.. hehehehe

Popular Posts