DREAM, BELIEVE & MAKE IT HAPPEN !

Konnichiwa minna-san. Ogenki desu ka ?

Wah, lamanya Leen tak update blog. Al-maklumlah, sibuk dengan bisnes. Alhamdulillah, dapat banyak tempahan keychain dari kawan-kawan adik-adik kat sekolah nie. Bolehlah buat duit sampingan memandangkan Leen nie belum ada kerja tetap.

Ok, korang mesti tertanya-tanya apa sebab Leen tulis tajuk entry macam tu ek ? Hmm.. Actually Leen sangat tertarik dengan quote yang selalu dikatakan oleh penyanyi terkenal Indonesia and sekarang dah mencipta nama hampir ke setiap negara tu.


Yes ! That's it !
Impi , Percaya dan Realisasikan ! Itu maksud tersirat dari segi fahaman Leen la kan. Hehehe. Well, apa yang dikatakan itu benar. Kita ni always BERANGAN-ANGAN MAT JENIN JE ! Harapan tinggi melangit ! Wait ! Tak kata pun harapan tinggi melangit tu salah ! Sebenarnya itu adalah suatu keperluan asalkan ia bersesuaian dengan diri kita. 

PERCAYA. CONFIDENT. Itu yang selalu hilang dari diri kita. Tak percaya orang lain tu takpe. Tapi PERCAYA pada diri sendiri ! PERCAYA pada bakat sendiri! PERCAYA pada potensi diri ! Dan paling penting sebagai seorang yang beragama Islam, PERCAYA bahawa Tuhan akan selalu ada bersama kita . :)

JADIKAN IA KENYATAAN. REALISASIKAN IMPIAN. Ok, ini part yang selalu kita susah jugak nak buat. Betul ?  Kalau kita dah mempunyai impian, haruslah BERUSAHA KERAS untuk menrealisasikannya. jangan duduk diam membatu disitu. BANGKIT ! Bisik kan dalam hati " Aku Boleh ! I can do it ! Fighto ! "

Well, Leen pun ada impian leen sendiri. Dan Leen sudah melepasi tahap pertama iaitu DREAM ~ Next step is to BELIEVE in myself and get some confidents to get through the situation. I WILL work hard for it ! I''ll make sure that my dreams come true one day.  It's all starts with ME. If I want it. I'll do it.


So, HEY YOU ! Yes ! You ! I'm talking to you... What would be your choice ?
 DO IT ??? or  LEAVE IT ???







Sampai bertemu lagi di entry akan datang. Jaa ne.. Mata aimasho ~ :)

Popular Posts