ME, KAT-TUN & HYPHENS

KONNICHIWA MINA-SAN ~~





Ok.. Malam ni Leen nak share tentang minat Leen yang mendalam terhadap sebuah Group Japan a.k.a Jpop Boyband/group la.. Hehehe.. I know... ramai diantara korang semua ni adalah peminat K-POP .. Ada ELF, EXo-tic and so on lah.... Tapi.. ingin dimaklumkan, saya bukanlah salah seorang dari anda.. kerana saya adalah HYPHEN. Amende tu ? Rilek.. Baca entry ni... Entry Kali ni memang semata-mata nak luahkan perasaan Leen pasal Jpop group yg paling Leen sayang.




HYPHEN tu adalah gelaran yang diberikan kepada peminat-peminat group KAT-TUN . Siapa mereka ? Tengok jelah header blog Leen ni.. Itulah mereka ~ Kawaii desu ne ?? Hihihi.. Untuk pengetahuan korang semua.. Leen memang sejak dari awal tak minat sangat KPOP .. dengar-dengar gitu jelah... sebab Leen suka dengan negara Jepun sejak dari kecik lagi. Dont know why.. But.. I really love Japan ! Fullstop. Haha


Berikut adalah beberapa persoalan yang sering diajukan pada Leen bila HYPHENS  lain dpt tahu yg leen pown peminat kat-tun.CHECK THE QUESTIONS & THE ANSWERS BELOW :

1. Macam mana boleh kenal group KAT-TUN ?



  • Hmm.. actually.. Leen kenal KAT-TUN melalui Kame & Akanishi ~ Waktu dorang berdua nie berlakon dalam citer GOKUSEN season 2 ..kakak sedara Leen punya pasal la ni.. beli dvd jepun.. LOL...  Kalau tak silap.. masa tu Leen Tingkatan 3 or 4 cam tu la.. Disebabkan terlalu obses dgn watak Hayato Yabuki & Odagiri Ryu.. Leen sanggup online kat handset untuk dpt tau apa nama sebenar dorang & citer apa lagi dorang berlakon. hahaha.. Tapi, dsbbkan masa tu kan kat umah xde lagi wifi / broadband sume.. laptop pun xde... jadi terhad lah.. yang leen dapat tau.. lagu theme GOKUSEN 2 tu Kame yg nyanyi.. tajuknya KIZUNA. So, fall in love with Kame sorang lah masa tu sbb dia leyh nyanyi. Tapi, smpai situ. Lepas tu lupa dah pasal dorang seketika. ( Bengong kan.. blh tak perasan yg Jin Akanishi tu satu group ngan Kamenashi.. hahaha )

2. Then, bila mula minat & obses ngan KAT-TUN ?
  • Masa kat Universiti !! Sbb time tu sangat banyak masa untuk online memandangkn jadual kuliah tak pack sngt. Plus.. kat U kan ada wifi ! Hahaha.. Setelah beberapa tahun x ambik tahu pasal dorang... One day.. Terlintas dihati nak tgk GOKUSEN 2 kat online.. Well, umur pun dah meningkat.. pengetahuan terhadap internet pown dah tinggi sikit.. jadi search la pasal dorang. PERGH !!! Dorang ada group rupanya !! ** Masa tu jakun jap ** Bila dah tahu nama group dorang adalah KAT-TUN.. Apalagi.. search kat Youtube la der ~ 

3. Lagu KAT-TUN pertama yang Leen minat ? 
  • RESCUE

4. Kalau ikut urutan.. siapa yang Leen paling minat ?

  • Akanishi Jin


  • Kamenashi Kazuya


  • Koki Tanaka


  • Nakamaru Yuichi


  • Taguchi Junnosuke


  • Ueda Tatsuya


5. Kenapa Leen minat ................ 

  • Kamenashi Kazuya - Mcm Leen kata awal2 tadi la.. Leen first minat dia sejak tgk GOKUSEN & dgr lagu kizuna.. Pastu, dia kawaii kowt !! Sweet sngt.. Plus, dia paling muda dlm group nie.. hehe.. Dia ni stylo gak Leen tgk.. Itu pasal suka dia..
  • Akanishi Jin - I like this question ! Sebab ? Hal ini kerana dgn bangganya Leen akan jawab.. Akanishi kakoii desu yo !! Yup.. Dia sngt cool wa ckp lu ! Lagi satu perangai dia ni nakal.. suka kacau kawan2 group dia.. thats y orang panggil dia BAKA-nishi.. haha.. Mcm kame, Leen dah mula minat dia lepas tgk GOKUSEN 2.
  • Tanaka Koki - he is a great rapper !! Gila lah.. Leen jatuh cinta ngan koki ni lepas dengar his freestyle rap in REAL FACE. memang terbaek !! Suka gila-gila ! dahlah Leen mmg suka dgn lelaki yang pandai rap nie.. haha.. Muka garang.. tapi hati ada taman kowt.. haha
  • Taguchi Junnosuke - Leen suka dia sbb dia ni lawak ~ Muka handsome tp blurr.. hihihi.. 'Iriguchi..Deguchi..Taguchi desu" hahaha..
  • Ueda Tatsuya - Serious talk .. Ueda adalah ahli terakhir yg Leen kenal dlm group nie.. Sbb dia ni mcm senyap je.. Tapi, lama2 tgk.. kawaii gak...
  • Nakamaru Yuichi - MR. BEATBOX !! I love u !! Tak payah cakap banyak.. Leen suka lelaki yang pandai rap, dance & beatbox.. So.. Nakamaru punya beatbox mmg terbaek.. First beatbox nakamaru yg Leen dgr smpai Leen jatuh hati dgn dia adalah dlm lagu RESCUE... 

Ada lagi soalan ? Boleh tanya.. Nanti Leen jawab.. hahaha.. sebab sekrang nie blurr lak tetiber nk tulis apa.. Sebab banyak sngt benda nak fikir... Plus, dah leka dok dengar lagu KAT-TUN smabil menaip entry.. Itu yg lupa.. Mulut menyanyi.. Otak ingat lirik.. Entry ntah kemana dah.. hahaha... 

Kepada yg minat Jpop.. Anda harus dengar lagu-lagu KAT-TUN ni.. best ! Even skrg dorang dah tinggal 4 org je.. But i still love them ! 


** Saya bukan tak minat langsung Kpop.. Tapi, kurang.. sbb sy lebih minat jpop... Jadi, janganlah ada yang memperlekehkan minat orang lain.. Lain orang lain minat kowt.. Leen tak pernah kesah korang nk minat Kpop.. So, jgnlah ckp bnyk kalau Leen minat jpop.. huhuhu..

Popular Posts