SCARLET HEART : RYEO - EXO BAEKHYUN TIDUR DI SET PENGAMBARAN ?


Annyeong !

Haaa.. sebelum Kak Leen nak mulakan cerita dengan tajuk post kali ni.. Kak Leen nak tanya satu soalan.. 

Siapa yang menangis masa tengok scene Seon Deok dengan Putera Wang Eun mati tu ? Angkat kaki !  Baik mengaku cepat ! kihkihkihkih


Sedih kan ? Tapi akak jiwa kental.. Perasaan sebak tu ada tapi air mata tak menitis la.. hahaha..
 Mau tak sebak..sedih.. Kak Leen tengok drama ni pun disebabkan Baekhyun kot.. Tetiber dia mati pulak.. Apa kejadahkah semua ini ???  Aishh.. 


Cinta Seon Deok dengan Putera Wang Eun ni barulah orang kata Endless Love. Yelah, Seon Deok memang cintakan Eun sejak kecik lagi. Pastu dapat kawen dengan Eun walaupun Eun tu acah2 mcm Hae Soo tu yang first love dia.. cehh budak nieh.. Yang ada depan mata jual mahal pulak kan. 
Tapi, at the end, Eun sedar yang dia pun cintakan isterinya. Tapi.. scriptwriter & pengarah drama ni bagi dorang mati pulak.. Ohhoohoy ! Dorang baru nak rasa bahagia kowt !



Tapi.. Baekhyun ni memang nak kena tarik telinga betul la.. Dalam kesedihan kita tengok penamat hikayat ceritera cinta agung Eun & Deok .. Rupanya dia sedap je tidur time tu ! Ciss... bertuah punya budak ! Bias sapa la ni ~


Patutlah masa kak Leen tengok scene Hae Soo & Putera Jung "meratap" pemergian dorang tu, muka Z.Hera tu nampak la juga muka "acah-acah" mati as pelakon.. Tapi akak dok tenung je muka si Baekhyun kat riba Putera Jung tu.. tenang je.. betul2 "suci & innocent" .. hahaha


Series, memang masa tengok part tu Kak Leen cakap dengan mak
" Baekhyun ni berlakon mati atau dia betul-betul tidur ? Tenang je dia.. "


Siang tadi skrol SNS, terbuktilah tekaan Kak Leen tepat ~ Z.Hera sendiri yang kata Baekhyun memang tidur time scene tu semasa ditemu bual.. ahahahaha.. What the ?? Baekhyun-ahh.. you really can sleep very well in any situation huh ? XD


Berikut adalah petikan artikel yang akak ambik dari allkpop

"The director told me that I'm good at dying still. I received many compliments because I didn't even have a single eye movement. It was really hard, though. I had to take all my energy out and couldn't have any shaking in my eyelids." On the other hand, Z.HERA said, "Baekhyun oppa was just sleeping. He had another schedule the day before the scene, so he just slept and I work my best acting to be dead."



LOL ! Baekhyun is really a funny guy !
Btw, Z.Hera ni comel kan ? Cute je dia berlakon jadi isteri Baekhyun dalam drama ni. Hope dorang berdua boleh bergandingan lagi dalam mana-mana drama atau movie.


So, apa pendapat korang pasal drama ni ? Best ke tak ? bagi Kak Leen.. Akak bagi 10/10 !
Tak sabar nak tunggu Episod 17.. Wang So jadi raja.. Hae Soo jadi permaisuri ! Yeay !




Popular Posts