Goblin : The Best K-DRama ever !


Annyeong !

Image result for Goblin k drama

GOBLIN. Ddeokkaebi. Guardian.

Dekat sebulan lebih (kowt), rasanya hampir seluruh dunia especially peminat drama Korea bercerita mengenainya (termasuklah korang yang tengah baca entry ni kan.. hahahaha)

Seriesly, drama ni memang drama terbaik abad ini ! Sesape yang tak tengok lagi, dengan besar hatinya Kak Leen nak paksa ajak korang menontonnya dari first episod sampai last.
JANGAN SKIP !

Dari pelakon, latar tempat, masa, dialog, penataan cahaya dan sebagainya.. akak bagi 11 bintang ! To be honest, akak tak minat pown Pak Cik Goblin a.k.a Gong Yoo tu sebelum ni walaupun dia pernah femes ngan drama Coffee Prince & Train To Busan. 

Kepada yang belum tau, Kak Leen sebenanya bukan penggemar drama Korea.. sebab tulah.. 
Tapi, sejak kebelakangan ni banyak sngt drama Korea yang menarik minat. Mungkin dek kerana drama Melayu yang dah kurang daya tarikan 
(bukan semua, sebab still ada banyak drama Melayu yang akak tengok .. Akak ni slalu jugak layan drama petang2.. kihkihkihkih... tp yelah, sume berkaitan anak orang kaya jatuh cinta ngan orang miskin, )

Image result for lee dong wook goblin
Akak sebenarnya lebih tertarik dengan Lee Dong Wook. Boleh kata akak ni #TeamLeeDongWook . Korang pulak cane ? Mesti #TeamGongYoo kan ? 😜

Ah... takyah citer lelebih pasal minat akak ni.. hahahaha.. Nak citer pasal Goblin ni.. Sedih rasa hati ini bila drama bersiri terbaik yang dah pecah rekod viewer ratings tertinggi dah berakhir . 😢😢😢Masih tak boleh move on.. Ecewaahh... macam orang patah hati putus cinta plk kan.. Ekh tapi memang patah hati lah sebab takde drama fantasi yang menarik nak tengok dah. 

Image result for goblin kim shin eun tak
No more silly-funny-romantic-saddistic love of Goblin & his Bride ( Eun Tak )

Related image
Tak dapat nak tengok Deok Hwa "pening"layang kerenah pak cik dua orang dia nieh. 
Image result for Goblin k drama
Goblin & Reaper. Always tak sependapat. Dalam masa silam pun hubungan
mereka tak baik. Tapi, masa kini, mereka adalah sabahat.
* tersentuh hati dengan love-hate friendship yang
dorang tunjukkan *
Image result for Goblin k drama
No more scene gaduh gaduh manja antara Reaper & Goblin. 
Image result for Goblin k drama
Dah takde dah nak tengok scene bromance Goblin & Grim Reaper.
Masih segar diingatan scene dorang balik dari beli daun bawang,
lalu bawah terowong acah-acah penyelamat
Bumi yang berkaliber.. hahahahaha...

Image result for goblin kim shin happy

Image result for Goblin k drama eun tak said goblin his boyfriend
I love their chemistry. Takde dah nak tengok Grim Reaper
terkebil kebil nak bercakap ngan Sunny.
And tak dapat dah nak tengok keyakinan Sunny yang
terlalu tinggi bila bercakap ngan Woo Bin ni.. haha


Image result for Goblin k drama eun tak said goblin his boyfriend
 Suka tengok watak Deok Hwa yang blurr2.. 
Waris hartawan tapi kena belajar dari bawah.. 


Image result for Deok hwa is a god goblin
Tapi, bila DEWA "pinjam" badan dia,
time tu dia nmpak agak kacak ya..
Tetiber terminat group BTOB & top bias adalah SungJae and
lagu favourte I'll Be Your Man  #Ekh #Tetiber


Image result for Goblin Kdrama exo growl dance
Itu belum kira scene pembantu Kim Shin yang menari lagu EXO - Growl.. 
LOL ! He's cute tho ! 


Haishh... Entahlah, banyak benda nak diluahkan tapi tak dapat nk ditaip. Sebab memang tak boleh move on. Satu-satunya bagi akak , drama yang boleh buat akak gelak, senyum , sedih & menangis dalam 1 episode !

Image result for eun tak takes off the sword from goblin
Scene paling sadis dalam drama ni. Goblin turned into ashes & 
semua memori manusia yang pernah ada dengan
dia dipadamkan. They will definitely forget about Goblin. T_T


Image result for eun tak dead last episode
Dah elok Goblin dapat hidup semula, Eun Tak pulak mati accident. 
Aduhai. Series, yang ni pun menangis jugak. 
Sebab memang feel gila bila Goblin menangis.
Mesti dia rasa macam terkilan gila-gila sebab dia tengah on the phone
ngan Eun Tak sebelum Eun Tak accident tu. 😭😭😭😭😭
 Dahlah OST lagu ni SEMUA BEST ! Dari Stay With Me sampailah ke OST yg paling dinantikan semua peminat Goblin, Round and Round . 
Akak dalam proses nak record cover song Beautiful - Crush, kalau korang sudi, boleh lah stay tuned & follow Youtube Channel akak ye.. hehe 😉

Dah kata tak leyh move on ni, akak nak tanya .. Adakah korang jugak seperti akak ? 

  • Sekarang musim hujan kan ? I was like... "Ekh, Goblin sedih la ni. Eotteokhae? "
  • Download app yang sama macam Eun Tak guna untuk tiup lilin . Pastu, lepas tiup berharap Goblin muncul.. hahaha
  • Asyik dok tengok Youtube, search for behind the scene
  • Semua lagu OST Goblin dah jadi favourite


Gila betul lah. Drama je boleh buat orang jadi tak tentu arah macam ni..Dah la akak ni jenis penggemar cerita dongeng dan fantasi. I think i should rest for a while. Takleh tengok K-drama untuk beberapa bulan. hahaha (Ceh,,cakap boleh la. Padahal sekarang tengah excited for Missing 9 pulak sebab ada EXO Chanyeol)


Oklah. Tak tau nak taip apa. Otak blur jap. Sebenanya motif nak update entry ni sebab nk promote online shop akak sekali.. Kalau korang sama macam akak, takleh move on dari drama Goblin ni.. Jom singgah shop akak kat IG @sspopshop atau straight to my website www.sspopshop.com
Akak ada beberapa unofficial merchandises of Goblin. So, yang berminat boleh la cuci mata. Kalau berkenan, boleh lah pre order. hehe
Ni akak belanja skit preview brang yang ada.

Korang kalau ada nak share apa2, jangan lupa komen k ! Till we meet in the next entry !

XOXO





















Popular Posts